Vejlefjord Brunsviger
Køkkenets 'hemmelige' opskrift på den altid lækre, svampede brunsviger, der ofte er at finde på morgenbuffeten. Opskriften giver ca. en bradepande.
Ingredienser
Bund
- 5g salt (1 teske uden top)
- 25g gær
- 150g smør
- 50g almindeligt sukker
- 1 æg
- 475g hvedemel
- 1½ dl vand (eller mælk - vi bruger vand) skal være fingerlunkent eller 35°C
Fyld
- 250g blødt smør
- 250g brun farin
- 150g marcipan
Fremgangsmåde
- Smelt 150g smør i en gryde eller mikrobølgeovn
- Rør 25g gær ud i fingerlunkent (35°C) vand eller mælk
- Tilsæt salt, sukker og smeltet smør
- Kom mel i, og ælt det godt sammen (gerne på køkkenmaskine i 5-10 minutter)
- Stil dejen til hævning. Den skal hæve til ca. dobbelt størrelse et lunt sted (ca. 20 min)
- Bred/rul dejen ud på en bradepande med bagepapir. Lad den hæve yderligere 15-20 minutter
- Tænd ovnen på 180°C varmluft
- Tryk huller i dejen med spredte fingre. Tryk helt ned til bunden (uden at du presser hul). Lav en lille voldgrav langs kanten, der kan holde på det smeltede sukker.
Fyld og bagning
- Del marcipanen op i mindre stykker
- Rør det bløde smør, brun farin og marcipan grundigt sammen - gerne i en køkkenmaskine
- Fordel fyldet ud over dejen.
- Sæt kagen i den forvarmede ovn på midterste rille og bag 18-20 minutter.
Lad kagen køle af inden servering.
Velbekomme!